• Delen

Eneco Tour Live spel 2013

Home-1

‘Het Eneco Tour Live spel laat wielerfanaten tot aan de finish de winnaar voorspellen.’

Eneco Tour is een wielerronde die vooral populair is bij echte wielerliefhebbers. Door een online ervaring te creëren die meer biedt dan de meeste wielerpoules, worden echte wielerfans beloond voor hun kennis.

Het Eneco Tour Live spel is een wielerspel waarbij real-time koersinformatie helpt bij het voorspellen van de einduitslag. Spelers kunnen hun Top 5 wisselen tot het moment dat de eerste renner over de finish komt. Via mobiel, tablet of desktop hebben de spelers altijd beschikking over actuele koersinformatie. Hiermee is het Eneco Tour Live dashboard een nieuwsbron voor wielerfanaten én een spelinstrument voor slimme spelers.

Voor een betere spelervaring hebben spelers meegeholpen aan de verbeteringen van deze tweede editie van het Eneco Tour Live spel. Opvallend was dat steeds meer spelers tijdens de ritten hun selectie wijzigden. Het aantal uitnodigingen voor vriendencompetities groeide zelfs tijdens de tour en de tips van professionals werden veel gebruikt voor het bepalen van de Top 5.

Mijn taak in deze productie was om front- en back-end het Eneco Tour Live Spel van 2012 grondig te ‘updaten’, met een nieuw ontwerp, meer functies zoals onder andere vriendencompetities binnen het spel en een Facebook app. Dit heb ik gedaan in dienstverband 105.

Categories: Portfolio, webdevelopment Posted on 14 jan 2015